Matematik

Mat hjælp

22. januar 2012 af Eksamen12 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan regner jeg denne ud

En terning har et rumfang på 216 cm3.

a) Beregn kantlængden.

b) Beregn den samlede overflade cm2


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2012 af den første mohikaner

En ternings rumfang regnes ud ved at gange kantlængden med sig selv 3 gange dvs:

Rumfang = Længde * Længde * Længde = Længde3

Du har rumfanget som er 216 cm3

Du skal så bare gå den anden vej. det vil sige tage den tredje rod (eller kubikroden) af rumfanget.

3√216cm3  =

En terning har seks sider (gårt vi ud fra til denne opgave).  Når du har regnet kantlægden ud finder du arealet af 1 side.

Den udregnes således

Areal 1 side = Længde * Længde

Det samlede areal er

overflade terning = 6 * Længde * Længde


Skriv et svar til: Mat hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.