Matematik

Brøkregning

23. januar 2012 af Simonno (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey, nogle der kan hjælpe med at løse brøkregning som dette:

2/11 ÷ 1/x

2/a - a/4a

11/3x * 9x/33

2:5/2a

Er ikke så interesseret i svarert - hellere forklaringen på hvordan man gør! :-)

Dybest set har jeg vel bare ikke fattet hvordan man regner med brøker med ubekndte?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2012 af nielsenHTX

2/11 ÷ 1/x brug at   a/b / c/d = a*d /b*c

 2/a - a/4a   brug at a/a=1

11/3x * 9x/33   sæt på fælles brøksteg 11*9*x / 3x*33 reducer.

2:5/2a brug at a/b/c =a/b*c

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2012 af Tirahna (Slettet)

Du skal bare bruge de samme regneregler som hvis der ikke var nogen ubekendt, så det er bare med at gøredet på samme mådesom du normalt gør :)


Skriv et svar til: Brøkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.