Matematik

Hældning

23. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

Hvordan bestemmer man en hælning på enkeltlog.papir? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man aflæser koordinaterne for to punkter på linien og beregner hældningskoefficienten for den rette linie gennem de to punkter.


Svar #2
24. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

så selvom det er enkelt.log så siger man a = (y2-y1)/(x2-x1)? så hvis vi har (300,20) og (100,40) så siger man:

(300-100)/(20-40) = -10 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal jo aflæse det i de lineære størrelser.


Svar #4
24. januar 2012 af Ultraviolet (Slettet)

Jeg er lost :S Kan man gøre det jeg har forklaret? og skal man ikke tage ln til konc. på y-aksen før man vælger punkterne ?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis det er ln(y), der er afbildet lineært som funktion af x, skal man jo benytte ln(y)-værdier i beregningen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2012 af mathon

 

                           log(a) = (log(y2) - log(y1)) / (x2 - x1)

                           a = 10(log(y2/y1)) / (x2 - x1)

                           a = 10(log(40/20)) / (100 - 300)

                           a = 10(log(2) / (-200)

                           a = 0,99654

                         
                           b = y/ax = 20/0,99654300 = 56,5685


                           y = 56,5685·0,99654x

 


Skriv et svar til: Hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.