Kemi

Opløselighed

24. januar 2012 af androi1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Somebody help me! Er helt blank på at løse disse 2 opgaver....

Opløselighedsproduktet for sølvchromat, Ag2CrO4(s), er L = 1,1*10-12 M3

 

Opg1:

Hvor mange milligram sølvchromat (Ag2CrO4) kan opløses i 4, 00 liter 1,50*10-3 M  sølvnitrat (AgNO3)?
Der tages ikke hensyn til de basiske egenskaber af chromat. Molær masse: Ag2CrO4: 331,3 g*mol-1

 

 

Opg2:

Sølvchromat kan omdannes til sølvphosphat:

              3 Ag2CrO4(s) + 2 PO4   <---->  2 Ag3PO4 + 3 CrO42-                                         K = 1,8*10-4 M

Beregn, under hensyntagen til denne ligevægt, koncentrationen af chromat i en opløsning hvor et overskud af Ag2CrO4(s) er rystet til ligevægt med en 0,60 M Na3PO4-opløsning

 

 

Somebody help me! Er helt blank på at løse disse 2 opgaver....

Facit er henholdsvis:

0,65 mg og 0,039 M

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2012 af kuerten15

Ksp = [Ag+]^2 * [CrO4^2-] = 1,1 * 10-12 M^3

Du ved, at [Ag] = 1,5 * 10-3 M


Skriv et svar til: Opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.