Matematik

Brøk til decimaltal

24. januar 2012 af Streepz (Slettet)

Ved I, hvordan man regner brøker til decimaltal på en lommeregner? Det skal lige siges, at jeg har en Texas Instruments TI-30XS. Hvis I ikke har nogen idé om det, så må I også bare gerne forklare, hvordan man gør det uden en lommeregner.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2012 af CookieXXD (Slettet)

Du skal dividere tælleren med nævneren.

Eksempler på omregning fra brøk til decimaltal:

1
— = 1/5 = 0,2
5

1
—= 1/2 = 0,5
2

3
—= 3/4 = 0,75
4

NB! Det er lige meget hvilken lommeregner du bruger - det er kun metoden der tæller.

---
Mvh.
CookieXXD


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. januar 2012 af SuneChr

En ufærdig brøk? Brøken er god nok og skal så laves om, omskrives, til decimalbrøk.

(# 1 redigeret undervejs).

 


Skriv et svar til: Brøk til decimaltal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.