Matematik

Binomialkoefficient

24. januar 2012 af larsenmax (Slettet) - Niveau: A-niveau

Binomialkoefficienten N(n,r) er bestemt ved K(n,r) = (n! / r!(n-r)!).
Vis at K(n,r) = K(n,n-r).

Hvordan skal jeg bevise det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt i definitionen

K(n,n-r) = n! / ((n-r)!·(n-(n-r))!) = n! / ((n-r)!·r!) = K(n,r)


Svar #2
24. januar 2012 af larsenmax (Slettet)

kan du sætte lidt mere ord på hvad du gør, for jeg forstår ikke rigtigt n! / ((n-r)!·(n-(n-r))!)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er givet definitionen for K(n,r) = n! / (r!·(n-r)!)

Den bruger man så til at beregne K(n,n-r) ; indsæt "n-r" i stedet for "r" i formlen, og man ser, at udtrykket for K(n,n-r) er det samme som udtrykket for K(n,r) .

Du kan måske se, at n-(n-r) = r ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2013 af snappy (Slettet)

hej prøv at se denne fil den forklare det hele

Vedhæftet fil:Binomialfordeling.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg ved ikke, hvor du har den fil fra. Men hvis teksten er beskyttet af copyrights, skal du være varsom med at publicere sådanne tekster på internettet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2013 af snappy (Slettet)

Det er en jeg har fået udleveret af min lære. Så jeg gik ud fra at det var okay
at give den vidre

Skriv et svar til: Binomialkoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.