Matematik

forskrifter vha. stamfunktioner

09. september 2003 af Buller60 (Slettet)
Grafen for funktionen f har linjen med ligningen y+2x=5 som tangent. Bestem en forskrift for f, når f´(x)=2x-4. Har fundet forskriften til at være f(x)=x^2-4x+k, men hvordan finder jeg k?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2003 af SP anonym (Slettet)

Du differentierer det første udtryk for at finde tangentens hældning (=-2). Det sætter du lig f´(x), for at finde den x-værdi hvor hældningen af f(x) er -2.
Den x-værdi bruger du til at sætte ind i det første udtryk, så du kan få samhørende x,y. Det sætter du ind i f(x), for at finde k.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2003 af MarieBS (Slettet)

Sæt f'(x) lig med -2x+5. Løser du ligningen finder du 1.-koordinaten til tangeringspunktet (lad os kalde den a). 2.-koordinaten kan du finde ved at sætte 1.-koordinaten ind i liniens ligning (den kan vi kalde b). Da punktet ligger på grafen for f er f(a)=b. D.v.s. a^2-4a+k = b. Du kan så løse denne ligning m.h.t. k.

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2003 af MarieBS (Slettet)

Der var jeg vist for langsom :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2003 af MarieBS (Slettet)

DOH! Glem hvad jeg skrev! Jeg tænkte mig ikke lige ordenligt om... Det Mikkel siger er vist en del mere fornuftigt :)

Skriv et svar til: forskrifter vha. stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.