Matematik

tangens... tan = tg?

25. januar 2012 af studieportalen0 (Slettet)

kan tan skrives som tg? jeg har et udtryk i en opgave formulering hvor der står 

u = tg(α) 

jeg tror på at jeg skal bruge tangens til at løse opgaven, men har aldrig først set tg? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

tg er en alternativ forkortelse for funktionen tangens. Nu foretrækkes forkortelsen tan


Svar #2
25. januar 2012 af studieportalen0 (Slettet)

er du helt 100 % sikker på at der kan have ment noget andet? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja.


Svar #4
25. januar 2012 af studieportalen0 (Slettet)

okay, tak skal du have. utroligt de skal forvirre med sådan noget. nu har jeg spildt en halv time på det


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Lær at google selv http://en.wiktionary.org/wiki/tg , så du ikke spilder tiden.


Svar #6
25. januar 2012 af studieportalen0 (Slettet)

god pointe. 

jeg har det her spørgsmål. 

a) beregn vinklen α

α = tan-1(a/b) = tan-1(69/191) = 19.86

b) find u, der er givet ved 

u = tg(a) = tan(19.86) = 0.361

er det rigtigt? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

a) er kun korrekt, når det angives, at vinklen er i grader, α = 19,86º

b) er korrekt; men igen skal vinklen inde i tg funktionen være i grader; u = 69/191 = 0,361257


Skriv et svar til: tangens... tan = tg?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.