Matematik

isolering og tal bestemmelse

25. januar 2012 af mordiie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, nu har jeg siddet og puslet med denne opgave i snart 20 min, og kan simpelthen ikke se hvordan jeg kan finde a i 13=a^2+(a+1)^2 

jeg har forsøgt:

13=a^2+(a+1)^2 <=>
13=a^2+a^2+1^2+a*1^2<=>

men kan så ikke se hvordan jeg skal komme videre og om jeg overhovedet er rigtigt på den.

Håber i kan hjælpe hilsen morten. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Gang ud og reducer. Der fremkommer en 2.-gradsligning i a:

2a2 +2a -12 = 0


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. januar 2012 af Walras

Du har ikke udregnet parentesen korrekt. Men når du retter det, burde det da eksempelvis ikke være svært at lægge a2 til a2, så det giver 2a2. 


Svar #3
25. januar 2012 af mordiie (Slettet)

forstår det stadig ikke helt hvordan du kommer frem til 2a2 +2a -12 = 0

hvor er det, det går galt for mig?

a^2 + a^2 + 1^2 + a*1^2 = 13

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. januar 2012 af Walras

#3 Se nu #2. Nu har du lavet samme fejl i to indlæg. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du må have lært kvadratsætningen (a+b)2 = a2 + b2 + 2ab . Benyt den med b = 1 .


Svar #6
25. januar 2012 af mordiie (Slettet)

altså:

13=a?+(a+1)^2 <=>
13=a^2+a^2+1^2+a1^2 <=>
13=a^2+a^2+1+a^2
13=4a^2+1? 

så derefter trække 4 fra på begge sider og derefter tage kvadratrod for at fjerne ^2?

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, du regner ikke (a+1)2 ud korrekt . Hvad får du, hvis du i formlen

(a+b)2 = a2 + b2 + 2ab

sætter b = 1 ?


Svar #8
25. januar 2012 af mordiie (Slettet)

tak ;) nu kan jeg se det, 


Skriv et svar til: isolering og tal bestemmelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.