Matematik

reducer (x-2y)^2 + 4xy

25. januar 2012 af nailpolish (Slettet) - Niveau: B-niveau

det jeg har gjort er: (x-2y)(x-2y)+2*2x*y men så kan jeg ikke komme videre. jeg har kigget på kvadratsætninger men jeg synes ikke det giver nogen mening. nogen der kan hjælpe mig lidt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2012 af klimasven (Slettet)

Gang hvert led i den første parentes med hvert led i den anden parentes og så skulle alt gå godt


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du ikke kan finde ud af at bruge kvadratsætningerne, så gang parenteserne ud den lange vej, ved at gange hvert led i den ene parentes med hvert led i den anden.


Svar #3
25. januar 2012 af nailpolish (Slettet)

sådan her? x^2+2y^2+2x+2xy?


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, slet ikke. Benyt kvadratsætningen

(a - b)2 = a2 + b2 - 2ab

med a = x og b = 2y.


Svar #5
25. januar 2012 af nailpolish (Slettet)

x^2+2y^2-4xy?


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er ikke korrekt, som det er skrevet; men du mener formodentlig (2y)2 som det andet led?

(2y)2 er ikke det samme som 2y2 .


Svar #7
25. januar 2012 af nailpolish (Slettet)

ja, det tror jeg vist.


Svar #8
25. januar 2012 af nailpolish (Slettet)

x^2(2y)^2-4xy

er det så rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, nu mangler der et plus (+) mellem de to første led.

(x - 2y)2 = x2 + (2y)2 - 4xy

Du kan gøre det mere overskueligt ved at benytte redigereingsfaciliteterne her i tekstboksen. Brug knapperne X2 og X2 til at lave indeks og eksponent, og benyt Ω-boksen til at indsætte matematiske symboler og græske bogstaver.


Skriv et svar til: reducer (x-2y)^2 + 4xy

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.