Matematik

Differentialligninger Maple

26. januar 2012 af Jacob:) (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg er igang, med at løse en differentialligning ved hjælp af Maple. Dog er jeg lidt i tivil om hvorvidt Maple løser ligningen korrekt.

Her er ligningen:

 k'(t)+(1/5)*k(t) = (1/500)*sin(t)+1/250

Løser den ved hjælp af Maple:

Desolve((k)'(t)+(1/5)*k(t) = (1/500)*sin(t)+1/250, k(t))

Resultat:

k(t) = -(1/520)*cos(t)+(1/2600)*sin(t)+1/50+exp(-(1/5)*t)*_C1

Kan nogen fortælle om det er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2012 af NejTilSvampe

Sæt din løsning ind i din differentialligning og se om begge sider er ens.


Svar #2
26. januar 2012 af Jacob:) (Slettet)

Forstår ikke helt, hvad du mener fredep jeg er helt lost?  


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2012 af fosfor (Slettet)

Sæt resultatet ind på k(t),

Differentier resultatet og sæt ind på k'(t)

Reducer og se om du ender med det samme på begge sider af =.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Løsningen er faktisk korrekt.

Men du kan jo kontrollere ved selv at sætte løsningen ind i differentialligningen. Hvis løsningen er korrekt, tilfredsstiller den jo differentialligningen.


Skriv et svar til: Differentialligninger Maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.