Matematik

HJÆÆÆLP!

26. januar 2012 af baaby (Slettet) - Niveau: C-niveau

Fra april 2005 og 20 måneder frem faldt ledigheden i danmark med god tilnærmelse med 2900 personer pr. måned 1 april 2005 var der 165 200 ledige

kan i hjælpe mig med at opstil en model, der beskriver udviklingen i antal ledige i den nævnte periode??


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. januar 2012 af PeterValberg

Det følger en lineær udvikling efter modellen y = ax + b

på baggrund af de givne oplysninger er a = 2900 og b = 165200

Altså bliver forskriften:

f(x) = 2900·x + 165200

hvor f(x) er antallet af ledige x måneder efter april 2005

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
26. januar 2012 af baaby (Slettet)

vil du hjælpe mig med en anden opgave som jeg har svært ved?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2012 af davidsh (Slettet)

HUSK!

Det må være -2900*x, da ledigheden er faldende. Ikke stigende


Svar #4
26. januar 2012 af baaby (Slettet)

det forstår jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2012 af davidsh (Slettet)

Sorry min fejl, har ikke noget på sig


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er da korrekt, som du anfører. Ledigheden falder med 2900 pr. måned, så forskriften er

f(x) = -2900·x + 165200


Svar #7
29. januar 2012 af baaby (Slettet)

tusind tak!


Skriv et svar til: HJÆÆÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.