Matematik

Ligning

26. januar 2012 af helphelphelp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen!

Jeg er ikke vildt god til det med ligninger og har en jeg gerne vil have hjælp til:

2*(2x-7) = 4-(8-2x)

Jeg har på en mærkelig måde regnet mig frem til at x er = 5.. men vil meget gerne have hele den rigtige rækkefølge af hvordan man løser den.

Håber der er nogle der vil hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2012 af mathon

 

              2·(2x-7) = 4 - (8-2x)                  divider med 2 på begge sider

              (2x-7) = 2 - (4-x)                        hæv parenteser

              2x - 7 = 2 - 4 + x

              2x - 7 = -2 + x                            træk x fra på begge sider

              x - 7 = -2                                    læg 7 til på begge sider

              x = 5

 

 


Svar #2
26. januar 2012 af helphelphelp (Slettet)

Tusind tak!

 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.