Matematik

Tangentsbestemmelser

26. januar 2012 af pagreve (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder lige nu og er ved at lave en matematik opgave

Jeg har en opgave der omhandler tangentsbestemmelser og jeg forstår virkelig ingenting af det.

Her er opgaven, håber at der er nogle eksperter der kan hjælpe mig med at forstå det:

f(x) = x3 – 3x2 – 9x for x ∈ R


a) Bestem nulpunkter og ekstrema for f
b) Find ligningen for tangenten i punktet (0,0).
c) Find ligningen for tangenten i punktet (4, f(4))
d) Find ligningen for de to tangenter, der har hældningen 2.
e) Bestem alle vandrette tangenter til f.
f) Bestem evt. vendetangentpunkter og vis, at f har en vendetangent
g) Find ligningen for vendetangenten.

mvh. Patrick


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Løs lignignen f(x) = 0, og løs lignignen f'(x) = 0

b) c) Benyt tangentligningen for tangenten til grafen for f(x) i (x0 , f(x0)): y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)

d) Løs lignignen f'(x0) = 2, og bestem tangentligning for hver værdi af x0 .

e) Løs ligningen f'(x0) = 0, og bestem tangentligning for hver værdi af x0 .

f) g) Løs ligningen f''(x0) = 0 , og bestem tangentligning for x0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2012 af nielsenHTX

a)x3 – 3x2 – 9x=0 ⇔

x(x2-3x-9)=0 brug nulreglen

og løs f '(x)=0

b)

brug tangetligningen

c) samme

d) løs f '(x)=2

e) løs f '(x)=0

f) løs f ''(x)=0


Svar #3
26. januar 2012 af pagreve (Slettet)

Tusind tak for hjælpen til jer begge.

Det hjalp mig en smule, men har dog stadig svært ved det.

Hvor man dog ville ønske det bare var lige så simpelt som 10. klasse ;)


Skriv et svar til: Tangentsbestemmelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.