Matematik

Cirklen

26. januar 2012 af malacomus (Slettet) - Niveau: A-niveau

En cirkel har denne ligning   x^2-8x+y^2+7=0

 

Hvordan beregner man centrum og radius?

 

og den har 2 punkter hvor 2. koordinaten er 1 - hvad er 1. koordinat?

 

Håber der er nogen der kan hjælpe lidt :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kvadratkompletterer ligningen, så den får formen

(x - a)2 + (y - b)2 = r2

hvoraf man aflæser koordinaterne (a , b) til cirklens centrum, og cirklens radius r.

Man indsætter så y = 1 og løser den fremkomne 2.-gradsligning i x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2012 af AskTheAfghan

x2 - 8x + y2 + 7 = 0   ⇔   (x - 4)2 - 16 + (y - 0)2 + 7 = 0  ⇔  ...


Svar #3
27. januar 2012 af malacomus (Slettet)

Hvordan finder man centrum og radius?

Har fået centrum til (4,0) og radius til 3 men er langt fra sikker på at det er rigtigt?

 

Cirklen har to punkter hvor 2. koordinat er 1 - hvad er 1. koordinaten?

Her har jeg fået 0 og 6, men det giver ingen mening?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2012 af mathon

                                             (x-4)2 + (y-0)2 = 32            er rigtig
 

        2. koordinaten y = 1

dvs
                                             x2 - 8x +12 + 7 = 0

                                             x2 - 8x + 8 = 0          
                                                                                      beregn x
                                   


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2012 af Fourier (Slettet)

1)

x^2-8x+y^2+7= (x-4)^2 -16 +(y-0)^2+7=0 ⇔(x-4)^2+(y-0)^2=9=3^2, hvoraf vi kan se, at centrum er (4,0) og radius er 3.

2)

Sæt y=1 og find x.

(x-4)^2 +1=9⇒x=±√8 + 4


Skriv et svar til: Cirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.