Matematik

Potensfunktioner

27. januar 2012 af Julie017 (Slettet)

Gør rede for hvordan forskriften på en potensfunktion kan bestemmes, når man kender to punkter på grafen (i skal ikke give et bevis) :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2012 af mathon

                                         f(x) = y = b·xa

                                                 y2/y1 = (x2/x1)a

                                                 log(y2/y1) = log(x2/x1)·a

                                                 a = log(y2/y1) / log(x2/x1)

                      
                                                 b = y1 / x1a


Svar #2
27. januar 2012 af Julie017 (Slettet)

Tak for hjælpen. :-) 


Svar #3
27. januar 2012 af Julie017 (Slettet)

Men det svar du har givet mig er jo et bevis? :-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2012 af Fourier (Slettet)

De to punkter er (x1,y1) og (x2,y2), som Mathon angiver. Fx lad (x1,y1)=(1,1) og (x2,y2)=(3,2).

Så er a=log(2/1)/log(3/1) og b=1. Herefter kan funktionens forskrift bestemmes.


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.