Matematik

Ligning

27. januar 2012 af imad782 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Åh, har brug for noget hjælp, er der en der ved hvordan opgaven her skal laves?

 

Trykket i atmosfærern aftager med tilnærmelse med 11 5% for hver kilomet, højden øges. En dag er trykket 1,50 km over jordoverfladen 1020 hPa

A) Hvor stort er trykket over jord overfladen?

B) I hvilken højde over jordoverfladen er trykket 750 hpa?


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. januar 2012 af Andreww (Slettet)

Det er en eksonential funktion.

a)   y=1020*[(1-0.115)^(1/(1.5))] = 849.21

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0 

Til orientering hedder det "kilometer" både i ental og i flertal.

#1

A) Trykket ved jordoverfladen er snarere

y = 1020·(1+0,115)(1,5/1) = 1200 hPa

men spørgsmålet er, om de 11,5% pr km er korrekt. Hvis det i stedet er 1,15% pr km, er trykket ved jordoverfladen

y = 1020·(1+0,0115)(1,5/1) = 1037,6 hPa


Svar #3
27. januar 2012 af imad782 (Slettet)

Mange tak for hjælpen! :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Bemærk, at svaret i #1 er forkert.


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. januar 2012 af Andreww (Slettet)

#3

Det er fordi imad782 har skrevet opgaven forkert op, - jeg kunne bare huske opgaven fra dengang jeg selv havde matematik C. Opgaven lyder som følgende:

Trykket i atmosfæren aftager med tilnærmelse med 11,5% for hver kilometer, højden øges. En dag er trykket ved jordoverfladen 1020 hPa (hektopascal)

a) Hvor stort er trykke 1,5km over jordoverfladen?

 

Det er selvfølgelig umuligt at vide. God weekend.


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jeg kan jo kun forholde mig til opgaven, som den er formuleret. Hvis opgaven er, som du har formuleret den, er dit udtryk i #1 til beregning af trykket ikke korrekt; hvorimod talværdien er korrekt. Man har  i dette tilfælde

y = 1020 · (1 - 0,115)1,5 = 849


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. januar 2012 af Andreww (Slettet)

Hej

Naturligvis. Og ja, jeg er klar over at jeg har taget roden, istedet for at opløfte. Formuleringen forvirrede mig lidt, i og med jeg kendte den rigtig opgaveformulering kom jeg så til at opskrive funktionen forkert.


Svar #8
29. januar 2012 af imad782 (Slettet)

Sorry min fejl.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.