Matematik

Haster!

27. januar 2012 af sparkzaps (Slettet)

Hej jeg skal finde mindsteværdien for funktionen:f(x)=x*ln x-3x

jeg diffferentierer og sætter den afledede funktion lig med nul

f ' (x)=lnx-2

f'(0)=ln(0)-2=-∞

 

Her sidder jeg fast, hvad skal jeg gøre næst? Eller i hvert fald hvad skal jeg konkludere?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2012 af peter lind

Du skal ikke finde f'(0). Du skal løse ligningen f'(x) = ln(x)-2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2012 af mathon

     f '(x) = ln(x) - 2 = 0

                ln(x) = 2

                x = e2 ≈ 7,39


Skriv et svar til: Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.