Matematik

Isoler x

28. januar 2012 af vitten (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en der kan hjælpe mig med at isolere x i ligningen? Evt. sige hvad jeg skal gøre, så jeg også lærer ved det? :-)
y(x/y+y) =1/z


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2012 af mathon

 

                 y·((x/y) + y) = (1/z)       gang ind i den fede parentes


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. januar 2012 af mathon

                 y·((x/y) + y) = (1/z

                  (x + y2) = (1/z)                hæv parentesen

                  x + y2 = (1/z)     .......      reducer færdig


Svar #3
28. januar 2012 af vitten (Slettet)

hvaså med det sidste "y"? Altså det y hvor der står + foran :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. januar 2012 af mathon


                  x + y2 = (1/z)

                  x = (1/z) - y2

                  


Svar #5
28. januar 2012 af vitten (Slettet)

okay, tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: Isoler x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.