Matematik

Geometri

28. januar 2012 af mogens91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg har virkelig meget brug for hjælp til denne opgave!!! Er er der ikke nogen, der kan hjælpe mig?

Vedhæftet fil: 345.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2012 af YesMe (Slettet)

Hvad skal du have hjælp til? Uddyb.


Svar #2
28. januar 2012 af mogens91 (Slettet)

Jeg kan se, at cirklerne er koncentriske. 

De har radier på 4 og 6. AB er vinkelret på CD. Den del af opgaven har jeg forstået. Men jeg ved bare ikke hvordan, man finder længden af remmen :) 


Svar #3
28. januar 2012 af mogens91 (Slettet)

Er det nok uddybet? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Da de to tangenter er vinkelret på hinanden, er den krumme del af remmene 3/4 af deres respektive cirklers omkreds, og hver af tangenterne, AB og CD er lig med summen af de to radier. Er de to radier r og R, er den samlede remlængde da

(3/4)·2πr + (3/4)·2πR + 2·(r+R) = (3π/2 + 2)(r+R)

Med r = 4 og R = 6, er den samlede remlængde da

5·(3π + 4)


Svar #5
28. januar 2012 af mogens91 (Slettet)

Andersen11??!! Tusind tak!! 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2012 af YesMe (Slettet)

Hvor kommer 3/4 fra? Hvordan vidste du det?


Brugbart svar (2)

Svar #7
28. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Fordi tangentvinklen er 90º, spænder tangenterne over en bue med en centervinkel på 90º, så der er 1/4 af cirklens omkreds mellem tangenternes røringspunkter, og derfor 3/4 af omkredsen udenfor.


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.