Matematik

Vektorer

28. januar 2012 af Super8 (Slettet)

Hej, jeg har opgaven (uden hjælpemidler):

 

For hvilke værdier t er de to vektorer 

a = (t - 2 ; 2 + t)   og   b = (t ; -3)

indbyrdes orthogonale (vinkelrette)? 

 

For at isolere t har jeg sagt:

a*b = (t-2 ; 2+t) * (t ; -3) = t*(t-2)+(-3)*(2+t)

a*b = t^2-2*t+(-6)+(-3)*t

Hvad gør jeg så?

 

Håber der er nogle der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Vektorerne er ortogonale, hvis ab = 0. Løs derfor 2.-gradsligningen

t^2-2*t+(-6)+(-3)*t = 0

 


Svar #2
28. januar 2012 af Super8 (Slettet)

Skal jeg så sige d=(-2)*t^2-4*t^2*(-6) eller hvordan? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2012 af peter lind

Nej. diskriminanten er et tal ikke en funktion af t. erstat evt. t med x, hvis det gør det lettere for dig.


Svar #4
28. januar 2012 af Super8 (Slettet)

Nåe ja.. Så d=(-6)^2*(-2)*(-3)? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke korrekt. Skriv først ligningen på formen

at2 + bt + c = 0


Svar #6
28. januar 2012 af Super8 (Slettet)

(-2)*t^2+(-6)*t+(-3) = 0 

Og hvad så? 


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.