Matematik

Vektorer i rummet, trekant

29. januar 2012 af kiskiss (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven, jeg har problemer med, lyder således

Bestem koordinatsættet til det punkt E på AB, som opfylder, at arealet af trekant ACE er 3 gange så stort som arealet af trekant BCE.

Jeg ved, at punktet A har koordinatsættet A(2,4,6), punktet B har koordinatsættet B(4,5,8) og
C har koordinatsættet C(-3,6,9).

Jeg har vinklerne i trekant ABC og vektor AB, vektor BC, vektor AC og arealet af trekant ABC (hvilket jeg egentlige ikke tror er relevant).

Er der nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2012 af peter lind

Lav en tegning. Da det er givet ved 3 punkter foregår alt i en plan .Da E ligger på AB  har du at AE = k*AB hvor k er et eller anden konstant, som du må finde.  Arealet af trekant ABC er summen af trekant ACE og BCE = arealet af ACE+arealet af ACE/3.  Bruger du reglen determinanten og arealet i en trekant får du |det( AE, k*AB) = 4*|det(AB,AC)/3|


Skriv et svar til: Vektorer i rummet, trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.