Matematik

hjælp til værdi

29. januar 2012 af hejY (Slettet)

Find den værdi af k, for hvilken linje y=2x+k er tangent til grafen for f(x)=2x^2-3.


Svar #1
29. januar 2012 af hejY (Slettet)

hvordan gør jeg. please hjælp

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2012 af Andreww (Slettet)

Brug at ligningen for en tangent er y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2012 af 123434 (Slettet)

f(´x*)=4x*=2

x*=1/2

y*=2*(1/2)+k=f(1/2)=2*(1/2)^2-3=-5/2

1+k=-5/2

k=-3,5

 


Skriv et svar til: hjælp til værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.