Matematik

Løsning af ligninger - eksponentiel

29. januar 2012 af sashii - Niveau: C-niveau
Hvordan løser jeg disse ligninger, når der er tale om eksponentielle udviklinger?   x6 = 34
6x = 34   Jeg vil ikke bare have svaret, men vil gerne vide hvordan man gør :)

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2012 af Ande117g (Slettet)

hænger ligningerne sammen?


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. januar 2012 af YesMe (Slettet)

Den første skal du benytte potensregneregler

hvis xa = b, så er x = b1/a

den anden skal du benytte logartime regneregler

hvis ax = b, så er x = log(b)/log(a) for b > 0


Svar #3
29. januar 2012 af sashii

#2, Så den første giver 1,79989 Og den anden: 1,9681   ?
 

Brugbart svar (1)

Svar #4
29. januar 2012 af Andreww (Slettet)

Jeps.

Du kan evt tjekke ved at sige 1.799896     og 61.9681


Svar #5
29. januar 2012 af sashii

Den passer :) Tak for hjælpen

Svar #6
29. januar 2012 af sashii

Hvad så hvis den hedder:
  6*3x = 34

Brugbart svar (1)

Svar #7
29. januar 2012 af Andreww (Slettet)

3x=34/6

Og så er det samme fremgangsmåde som tidligere.


Skriv et svar til: Løsning af ligninger - eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.