Matematik

Sandsynlighed

29. januar 2012 af Streepz (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg vil gerne have hjælp til denne matematikopgave, som handler om sandsynlighed:

Fra et spil kort lægges de 12 billedkort på et bord med bagsiden opad. To kort vendes tilfældigt. Du vinder ved at trække 2 ens – dvs. 2 bønder, damer eller konger.

- Hvor stor er chancen for at vinde spillet?

- Du satser 20 kr. – og vender 2 damer. Hvor meget bør du så have vundet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2012 af 123434 (Slettet)

Følger lige med på tråden, synes nemlig også den er svær.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. januar 2012 af peter lind

summen af antal måder du kan tage 2 bønder ud af 4 bønder. antal måder du kan tage 2 dame ud af 4 damer og antal måder du kan tage 2 konger ud af 4 konger divider denne sum med antal måder du kan tage 2 kort ud af 12 og du har facit.


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. januar 2012 af nielsenHTX

da det er ligegyldigt om du får 2 bønder, damer eller konger er det første kort ligegyldigt.</o:p>

12/12</o:p>

det næste kort kan så enten være en bånde, dame eller konge, der vil dog være en mindre end ved først træk.</o:p>

12/12 * 3/11 = 3/11≈27,27%</o:p>

hvis det skal være et fair odds skal det være </o:p>

100/(27,27%)=3,67 oddset skal altså være 1:3,67 så hvis du spiller en 20kr skal du have 20*3,67=73.33kr. </o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2012 af 123434 (Slettet)

Summen af antal måder du kan tage 2 bønder ud af 4 bønder. Hvor dan regner man det?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2012 af nielsenHTX

#4 findes med

a! /((a-n)!n! )    hvor a=4 og n=2


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. januar 2012 af 123434 (Slettet)

4/(4-2)2

4/2*2=4

Har ikke haft matematik på B-niveau.

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. januar 2012 af nielsenHTX

#6 "!" kaldes fakultet og betyder her

4! / (4-2)!2! betyder

4*3*2*1 /( 2*1*2*1)=6


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. januar 2012 af 123434 (Slettet)

Tusind tak.


Brugbart svar (1)

Svar #9
29. januar 2012 af nielsenHTX

#6 hvis du ikke helt har styr på kombinatorik så brug fremgangsmåden i #3</o:p>


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.