Kemi

koncentration

30. januar 2012 af ansigtet (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ved en standardisering af 0,1 M HCl iflg. Ph. Eur. 7. ed. 2011 (7.2) er koncentrationen af HCl fundet til at være 0,1155 M. Hvad vil du gøre ? Opskriv beregninger. Antag, at der er 900 mL HCl tilbage i flasken.

vi skal have koncentrationen til at være 0,1 M.

 

hjælp !! :O


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2012 af mathon

     
                   ...tilsæt 139,5 mL demineraliseret vand


Svar #2
30. januar 2012 af ansigtet (Slettet)

men hvordan er du kommet frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2012 af mathon

     900 mL 0,1155 M HCl
     indeholder
                         [H3O+] = (0,900 L)·(0,1155 mol/L) = 0,1035 mol

    du har
                         V2
·c2 = n = V1·c1
    
hvoraf

                         V2 = (c1/c2)·V1

                         V2 = (0,1155/0,1)·(900 mL) = 1039,5 mL

    der skal tilsættes
                               V2 - V1 = (1039,5 mL) - (900 mL) = 139,5 mL demineraliseret vand

                               for at nedbringe den uønskede koncentration på 0,1155 M HCl til den
                               ønskede koncentration på
0,100 M HCl
 


 


Svar #4
30. januar 2012 af ansigtet (Slettet)

aah okey tak !


Skriv et svar til: koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.