Matematik
Integralregning
Hej allesammen
Har brug for hjælp til en opgave, der skal løses uden lommeregner. Har prøvet at anvende substitution, men det giver det forkerte resultat. Opgaven er
∫10 x·(3x2+1)3dx
På forhånd tak
Svar #1
30. januar 2012 af mathon
sæt
3x2+1 = u og dermed xdx = (1/6)du
som ved substitution giver
0∫ 1 x·(3x2+1)3dx = 0∫ 1 (3x2+1)3 xdx = 1∫ 4 u3 (1/6)du = (1/6)·1∫ 4 u3 du =
(1/24)·(u4 - u4) = (1/24)·(44 - 14) = 85/8 = 105/8
Svar #2
30. januar 2012 af Karldenstore (Slettet)
Tak for svaret. Hvordan kommer du fra
(1/6)·1∫ 4 u3 du
til
(1/24)·(u4 - u4)
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
