Matematik

f(x) = ax + b eller y = ax +b

30. januar 2012 af momix (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er :  funktion f(x) = ax + b det samme som lineare funktion y = ax +b

 

hvad er forskellen og hvordan bruges det ?

 

jeg forstår, at  med lineare funktion y = ax +b du kan bestemme a og så b

        y2 - y 1

a = -----------

         x 2 -x1

b = y1 - a*x1

men hvordan bruger man f(x) = ax + b

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2012 af Anxyous (Slettet)

Det er i det samme. Ved f(x) forstår man funktionsværdien for x, som er det samme som y.


Svar #2
30. januar 2012 af momix (Slettet)

Hvis det er det samme, hvorfor så skriver man f(x)  og ikke y =


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2012 af Walras

#2 Fordi det kan være nyttigt at vide, hvad den uafhængige variabel i et funktionsudtryk er. Det fremgår af f(x), at x er den uafhængige variabel, men man er i princippet på Herrens mark, hvis der står y.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2012 af Anxyous (Slettet)

#2:

Desuden kan man støde på at arbejde med flere forskellige funktioner, og så kan de jo ikke alle sammen hedde 'y'.


Skriv et svar til: f(x) = ax + b eller y = ax +b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.