Matematik

Linær eller eksponentiel

30. januar 2012 af Natasha94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan kan man se hvilken ligning der er en linær eller en eksponentiel funktion ?

Er det en linær eller eksponentiel?
Y= -7-x
y= x i anden


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2012 af Walras

1) Det er en affin funktion, men I gymnasiet kaldes den lineær.

2) Det er en potensfunktion. Faktisk er den endda af den særlige klasse at være et andengradspolynomium.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. januar 2012 af momix (Slettet)

Hvis den er voksende, så det eksponentiel.


Svar #3
30. januar 2012 af Natasha94 (Slettet)

Hvad menes der med at en ligning er voksende ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. januar 2012 af Walras

#2 Det er noget vrøvl. 

1) er aftagende, da hældningsfaktoren er -1.

2) er aftagende (-∞;0) og voksende (0;∞), idet det er et andengradspolynomium med en positiv koefficient foran x2 således, at grenene vender opad. Desuden er tangenthældningen 0 i x=0, hvorfor funktionen hverken er aftagende eller voksende i dette punkt.


Svar #5
30. januar 2012 af Natasha94 (Slettet)

Er Y= 5x-7  og y=3*4x også en eksponentiel funktion ??
 


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. januar 2012 af Walras

En (affin) lineær funktion har den generelle forskrift

y=ax+b.

En eksponentielfunktion har den generelle forskrift

y=b*ax.

En potensfunktion har den generelle forskrift

y=b*xa.

-----------------------------------------------------------------

y=-7-x

er en lineær funktion, hvor a=-1 og b=-7.

y=x2

er en potensfunktion, hvor b=1 og a=2.

y=5x-7

er en lineær funktion med a=5 og b=-7, mens

y=3*4x

er en eksponentielfunktion med b=3 og a=4. 


Svar #7
30. januar 2012 af Natasha94 (Slettet)

Taak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Se på x -

Står x som eksponent (ax) er det en eksponentialfunktion

Står x i en potens (xa) er det en potensfunktion

- Så nemt er det ;-)


Skriv et svar til: Linær eller eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.