Matematik

Løsning af differentialligning

30. januar 2012 af PeterRasmussen94 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er det muligt at løse differentialligningen

v''=k/v^2

med hensyn til v relativt simpelt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Gang ligningen med v' til

v'·v'' = (k/v2)·v' , dvs

(1/2)·(v'2)' = -k·(1/v)' ,

der så integreres til

(1/2)·(v')2 = -k/v + c


Svar #2
30. januar 2012 af PeterRasmussen94 (Slettet)

Tusind tak! ;)


Skriv et svar til: Løsning af differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.