Matematik

Hvad er sandsynligheden?

30. januar 2012 af Pthomas (Slettet)

Hvis man antager at hyppigheden af drengefødsel = hyppigheden af pigefødsel = ½, hvad
bliver da i en familie med 6 børn sandsynligheden for at alle 6 børn bliver af samme køn?

umiddelbart ville jeg sige (1/2)^6 men ved ikke helt om det er korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2012 af nielsenHTX

næsten.

sandsynligheden for det er piger er (1/2)^6 og drenge er (1/2)^6

så samlet er det (1/2)^6+(1/2)^6


Svar #2
30. januar 2012 af Pthomas (Slettet)

Ok.. Hvordan regnes så sandsynligheden for at de 4 ældste bliver drenge og de to yngste piger (fx)?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. januar 2012 af nielsenHTX

#2 rækkefølgen har betydning da to første skal være piger og de 4 næste skal være drenge der er altså kun en mulighed ud af den mulige udfaldsrun... 1/64 </o:p>

eller regnet på anden måde </o:p>

sandsynligheden for de 2 første er piger ½*½ og så fire drenge </o:p>

½*½*½*½*½*½=½^6</o:p>


Svar #4
30. januar 2012 af Pthomas (Slettet)

#3 umiddelbart vil jeg da sige at de 4 første skal være drenge og de to sidste piger? - men det har vel ikke nogen egentlig betydning. 

.. Men hvis rækkefølgen har betydning, hvorfor kan man så bare sige 1/2^6


Brugbart svar (2)

Svar #5
31. januar 2012 af nielsenHTX

#4 ja var lidt træt beklager, det skal selvfølgelig være 4 drenge først og så to piger.

fordi den første skal være en dreng og den næste skal være en dreng.. osv skal deres sandsynligheder ganges sammen.

betydningen er nok nemmest at se hvis vi tager srp hvad er sandsynligheden for at få 4 drenge og 2 piger?

Der er det jo ligegyldigt om man får PDPDDDD eller PDDPDD

 Men i dit spr er der jo kun den ene mulighed at få DDDDPP. og altså i den sidste siger man at så rækkefølgen har betydning.

eller med andre ord beskriver spørgsmålet et udfald af udfaldsrummet som så er  26 mulige udfald altså er sandsynligheden 1/64.

Håber det kunne hjælpe.

 


Skriv et svar til: Hvad er sandsynligheden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.