Matematik

Talgymnastik

31. januar 2012 af xNinaNielsen (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg har en opgave, som jeg synes er meget svær!

Rita, Signe, Tine, Ulla & Vivi skal dele 600 kr.
Signe skal have det samme som Rita. Tine skal have halvt så meget som Rita.
Ulla skal have dobbelt så meget som Rita. Vivi skal have tre gange så meget som Rita.
Du skal finde ud af hvor mange penge de skal have.

c. skriv en ligning der kan bruges når Rita får x kr.
d. Løs ligningen og fordel pengene.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2012 af PeterValberg

R + S + T + U + V = 600

Vi kalder Rita for x

dermed

S = x
T = 0,5x
U = 2x
V = 3x

hvilket indsættes:

x + x + 0,5x + 2x + 3x = 600
7,5x = 600
x = 80

Rita får       80 kr
Signe får    80 kr
Tine får      40 kr
Ulla får     160 kr
Vivi får     240 kr
----------------------
i alt           600 kr

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
31. januar 2012 af xNinaNielsen (Slettet)

Super, mange tak :D!


Svar #3
31. januar 2012 af xNinaNielsen (Slettet)

Lige et hurtigt spørgsmål igen.. når der står 7.5x hvad er det nu x betyder?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2012 af PeterValberg

x er jo (i følge opgaveteksten) det beløb, som Rita får

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
31. januar 2012 af xNinaNielsen (Slettet)

Okay kan bare ikke få min lommeregner til at regne   x+x+0,5+2x+3x  ud


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2012 af patrickbc (Slettet)

De fleste lommeregnere (Under 600-700 kr.) kan ikke regne ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er da så simpelt, at man ikke behøver lommeregner til at regne det ud.


Skriv et svar til: Talgymnastik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.