Matematik

potenser

31. januar 2012 af sexysofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

a22 / b32 * a-11 * b7


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2012 af PeterValberg

Er det sådan, dit stykke ser ud ?

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
31. januar 2012 af sexysofie (Slettet)

jaa bortset fra a(-11)  der står bare a-11 ved ik om det gør en forske,l men bare så du ved hvordan det rigtigt ser ud..


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. januar 2012 af PeterValberg

parentesen har jeg brugt for at gøre det tydeligt at det er a-11 det har ingen betydning i denne sammenhæng

se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:potenser.jpg

Svar #4
31. januar 2012 af sexysofie (Slettet)

Mange tak! :D

men min lærer har skrevet ovenover opgaven ''Skriv på formen anbm eller anbmcp

det giver ikke nogle mening


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2012 af PeterValberg

så bliver det:

a11·b-25

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
31. januar 2012 af sexysofie (Slettet)

er det a11·b-25 ?? synes nemlig jeg får det til a11·b25


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. januar 2012 af PeterValberg

Du skal benytte dig af potensregnereglerne:

1/an = a-n

an·am = an+m

Anvendt på dit stykke:

a22/b32·a-11·b7 = a22·b-32·a-11·b7 = a22·a-11·b-32·b7 = a22+(-11)·b-32+7 = a11·b-25

såre simpelt, når man har prøvet det 10456 gange :-) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.