Matematik

Forstår ikke helt denne procentopgave

31. januar 2012 af Pthomas (Slettet)

Jeg har en lidt kringlet opgave, som jeg ikke helt kan få løst. Håber på jeres hjælp:

DNA-replikation (fordobling) kan studeres i celler som dyrkes først i fravær og derefter i tilstedeværelse af radioaktivtmærket thymidin (T*). Under DNA-replikation indbygges det radioaktivmærkede thymidin (T*) i stedet for naturligt forekommende thymidin (T). Hvis begge strenge indeholder T*, er DNA’et tungere end det normale DNA. DNA hvis ene streng indeholder T*, er af intermediær tyngde. 14 timer efter tilsætning af T* isoleres der DNA. 8% af det oprensede DNA er let, og 2% er tungt. Det resterende DNA er af intermediær tyngde.
Inden for 14 timer kan det oprensede DNA maksimalt have gennemgået 2 replikationer.

 

A. Hvor mange % af det analyserede DNA har gennemgået mindst en replikation (fordobling)?

B. Hvor mange % af det analyserede DNA har gennemgået to replikationer (fordobling)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2012 af nielsenHTX

der må være 3 mulige udfald ingen for de 14 timer  </o:p>

ingen ændring , en T* streng og to T* strenge.</o:p>

sandsynligheden for dem hver kan aflæses i teksten</o:p>

ingen ændring, må være det lette, der er tilbage altså P(ingen ændring)=8/100 </o:p>

p(en streng T*)=100%-8%-2%= 90% </o:p>

p(2 strenge T*)=2%</o:p>

A. er så p(en T*)+p(2 T*)</o:p>

B er så p(2 T*) </o:p>


Skriv et svar til: Forstår ikke helt denne procentopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.