Matematik

Geomatri hjælp søges desperart PLEASE!

31. januar 2012 af Pinkeyyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal regne dette ud, og matematik er ikke mit stærke side, hvilket jeg ønskede at det var, så er der ikke nogen der vil  være så SØD og hjælpe, det er det eneste opgave jeg mangler at få lavet ::)

Det skæve tårn i Pisa er 55,2 m højt og afviger 4,27 m fra lodlinjen.

Tegn en figur, der illustrerer situationen, og beregn den spidse vinkel (hældningsvinklen), som tårnet danner med lodlinjen.

Tårnet har ikke altid været så skævt som nu.

Hvor meget afveg tårnet fra lodlinjen, da hældningsvinklen kun var 1,0° ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2012 af mathon

beregn den spidse vinkel (hældningsvinklen),
som tårnet danner med lodlinjen:

                                                                        tan(Vspids) = (4,2 / 55,2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2012 af mathon

  tårnets længde
                                       L = (4,22+55,22)0,5

  horisontale afvigelse
                                       L·sin(1º)

                                     

 


Svar #3
31. januar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Tak for hjælpen,

 du har virkelig redet min fødselsdags aften,

er det det eneste der skal gøres ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2012 af mathon

          ..."reddet din fødselsdags aften" - hvor kan man dog risikere at komme godt af sted  :-)

              Ha' et brag af en aften i forkælelsens tegn!

              Nu bli'r det vel ikke lyserødt det hele Pinkeyyy


Svar #5
31. januar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Mange tak :D

men jeg forstår ikk helt det her horisontale afvigelse

                                       L·sin(1º)


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2012 af mathon

horisontale afvigelse = afvigelse fra lodret

                                       L = (4,22+55,22)0,5 = 55,36  

                                       L·sin(1º) = (55,36)·sin(1º) = 0,966 m = 96,6 cm                 


Svar #7
31. januar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Oh okay.. mange tak for hjælpen :)

så, det var faktisk indtlig det,der er ikke mere? :)


Skriv et svar til: Geomatri hjælp søges desperart PLEASE!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.