Kemi

Hjælp til kemi!

31. januar 2012 af Star04 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude. 

 

Jeg skal lave en kemi aflevering, og der er nogle opgaver jeg ikke helt kan finde ud af. Nogle der eventuelt ville hjælpe ? på forhånd mange tak. 

 

2. Der findes fire naturligt forekommende isotoper af svovl. Deres nukleontal (A), isotopmasser (m) og isotopsammensætningen (100 x) er angivet i tabellen nedenfor.

?
?
A: 32, m/u, 31,972 100 x: 94,99
?
?
?
A: 33, m/u: 32,971 100 x: 0,75
?
?
?
A: 34, m/u: 33,968 100 x:  4,25
?
?
?
A: 36, m/u: 35,967 100 x: 0,01

a) Hvad er den gennemsnitlige atommasse af naturligt forekommende svovl?A m / u 100 x
b) Hvorfor er svovlisotopen med nukleontal A = 35 ikke naturligt forekommende? 

 

3
Der findes én naturligt forekommende isotop af natrium (Na). Den gennemsnitlige atommasse, der i dette tilfælde svarer til isotopmassen, er 22,99 u. Hvor mange protoner og neutroner indeholder isotopen? Svaret skal begrundes.

 

4
Der findes to naturligt forekommende isotoper af brom (Br), og der er omtrent lige meget af de to isotoper. Den gennemsnitlige atommasse er 79,9 u, mens den lette bromisotops masse er 78,9 u.
a) Hvad er den omtrentlige masse af den tunge bromisotop?
b) Opskriv symbolerne (!Br) for de to isotoper.

 

7
Hvilket atom har elektronstrukturen 2,8? Hvilke ioner har den samme elektronstruktur og hvad hedder de? Husk, at ioner ikke har ladninger højere end ±3.


8
Densiteten ?? af aluminium er 2,7 g/ml, mens densiteten af indium er 7,3 g/ml. Hvordan forventer I, densiteten af gallium forholder sig til disse to værdier? Svaret skal begrundes.


9
Smeltepunkterne for metallerne chrom, molybdæn og wolfram er henholdsvis 1900, 1600 og 3400 °C. Hvad kan man lære af den oplysning?


Svar #1
02. februar 2012 af Star04 (Slettet)

Ingen? :(


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. februar 2012 af Fingerpin (Slettet)

a) Hvad er den gennemsnitlige atommasse af naturligt forekommende svovl?

31,972 * 94,99%/100%+32,971*0,75%/100.... =

b) Hvorfor er svovlisotopen med nukleontal A = 35 ikke naturligt forekommende?

Den er radioaktiv

c )Der findes én naturligt forekommende isotop af natrium (Na). Den gennemsnitlige atommasse, der i dette tilfælde svarer til isotopmassen, er 22,99 u. Hvor mange protoner og neutroner indeholder isotopen? Svaret skal begrundes

Na = 11 protoner

23 - 11 = 12 neutroner

 

 


Svar #3
03. februar 2012 af Star04 (Slettet)

Tak :)

 


Svar #4
04. februar 2012 af Star04 (Slettet)

#2


a) Hvad er den gennemsnitlige atommasse af naturligt forekommende svovl?

31,972 * 94,99%/100%+32,971*0,75%/100.... =

b) Hvorfor er svovlisotopen med nukleontal A = 35 ikke naturligt forekommende?

Den er radioaktiv

c )Der findes én naturligt forekommende isotop af natrium (Na). Den gennemsnitlige atommasse, der i dette tilfælde svarer til isotopmassen, er 22,99 u. Hvor mange protoner og neutroner indeholder isotopen? Svaret skal begrundes

Na = 11 protoner

23 - 11 = 12 neutroner

 

Hvorfor lige 11? det forstod jeg ikke helt. Og der står også at jeg skal begrunde svaret. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2012 af Fingerpin (Slettet)

Natrium står i første hovedgruppe og tredje periode. Ergo må natrium have 11 protoner.


Skriv et svar til: Hjælp til kemi!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.