Matematik

Integralregning

31. januar 2012 af Supermanmads (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey derude :D

Nogen der kan hjælpe mig med den her ?

Undersøg om funktionen f(x) = ex + x2
er en løsning til differentialligningen
dy/dx – y = 2x – x2
Denne problemstilling kan omskrives til:
Undersøg om der gælder
f´(x) – f(x) = 2x – x2    hvor f(x) = ex + x2

på forhånd tak ;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt den forelagte løsning f(x) = ex + x2 i differentialligingen, og undersøg, om de to sider er lige store. Undersøg, om

f'(x) - f(x) er lig med 2x - x2


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. januar 2012 af NejTilSvampe

differentiér f(x) = ex + x2  og sæt det ind i din differentialligning. Reducer så og undersøg om begge sider er ens..


Svar #3
31. januar 2012 af Supermanmads (Slettet)

så f(x) = ex + x2 er ikke en løsning til differentialligningen dy/dx – y = 2x – x2 ?? fik jeg det til xb


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Med f(x) = ex + x2 er f'(x) = ex + 2x , hvorfor

f'(x) - f(x) = ex + 2x - (ex +x2) = 2x -x2

Den forelagte funktion er altså en løsning til differentialligningen

dy/dx - y = 2x - x2


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.