Matematik

Matematik :s

31. januar 2012 af Natasha94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opagaven lyder:
I et retangel er siderne 4cm og 6cm. Beregn den spidse vinkel mellem diagonalerne..

Hvor ligger diagonalen :S

Har vedhæftet et Dokument, hvor jeg har tegnet en skitse.

Vedhæftet fil: Matematik.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2012 af NejTilSvampe

en diagonal er en linje fra et hjørnepunkt til det modstående hjørnepunkt. Du kan se på din tegning at der er to diagonaler og at de danner et kryds (X)

Det er mig virkelig en gåde hvordan du ikke kan resonere dig frem til hvad diagonalen er - Jeg mener, du ved vel hvad en rektangel er, tag den væk og de resterende dele må være diagonalerne..


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at rektanglets vinkler er 90º. Benyt Pythagoras til at beregne diagonalernes længde, og benyt, at diagonalerne i et rektangel skærer hinanden i deres midtpunkt.


Svar #3
31. januar 2012 af Natasha94 (Slettet)

Okay tak :)

Men for at regne vinkelen mellem diagonalerne skal man så ikke sige 360/2 = 180. Har man så ikke fundet vinkelen, da et retangel har en vinkel på 360 grader?
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Vinklen mellem diagonalerne er topvinkel i en ligebenet trekant, hvis to lige store sider er den halve diagonal, og hvis grundlinie er den mindste side i rektanglet.


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. januar 2012 af NejTilSvampe

du skal bruge cosinusrelationen når du har alle siderne i den ligebenedetrekant som #4 - beskriver.


Svar #6
31. januar 2012 af Natasha94 (Slettet)

Forstår stadig ikke hvordan man regner vinklern ud :S


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. januar 2012 af NejTilSvampe

#6 - start med at finde længden af diagonalerne (de er ens).


Svar #8
31. januar 2012 af Natasha94 (Slettet)

Mellem diagonalerne er længen 3cm
Hvad skal man så?


Svar #9
31. januar 2012 af Natasha94 (Slettet)

Nej det er 3,6


Brugbart svar (1)

Svar #10
31. januar 2012 af NejTilSvampe

#8 - nej.  Jeg kan sige så meget uden at have regnet det ud at det i hvert falde er OVER 6.

Og når du siger "mellem" diagonalerne hvad mener du så?

Du skal bruge pythagoras sætning. Vis os mellemregningerne.


Svar #11
31. januar 2012 af Natasha94 (Slettet)

Altså man skal regne vinkelen mellem diagonalerne. dvs der hvor de krydser. Det kan du også se på mit vedhæftede dokument.

Formel: a²+b²=c²

4² + 6²  = 52
√52 = 7,2cm

Men har kun regnet længden ud? Skal jo regne vinklen :s

 


Brugbart svar (1)

Svar #12
31. januar 2012 af NejTilSvampe

#11 - ja det var første trin.

halvdelen af det er 3,6cm som du siger, det er så de to ens sider i den ligebenede trekant Andersen11 beskrev. 

Nu har du 3 sider i trekanten, brug så cosinusrelationen.


Brugbart svar (1)

Svar #13
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Alternativt kan man sige, at den spidse vinkel mellem diagonalerne er det dobbelte af vinklen mellem rektanglets længste side og diagonalen, og den vinkels tangens er jo forholdet mellem retktanglets sider, så den søgte vinkel er

v = 2·tan-1(4/6) = 2·tan-1(2/3)


Svar #14
31. januar 2012 af Natasha94 (Slettet)

Jeg brugte formlen: b2=a2+c2-2+a+c+cos(B)

62=42+7,22-2*4*7,2*Cos(B)
36=51,84-57,6*cos(B)
36=67,84-57,6*cos(B)

Men kan ikke komme vidre :(
 


Skriv et svar til: Matematik :s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.