Matematik

Keglesnit

31. januar 2012 af elissa92

Håber, jeg kan få lidt hjælp.

En cirkel er givet ved ligningen:

(x - 4)2 + (y + 2)2= 25

Omskriv ligningen til en vektorfunktion.

Jeg løser opgaven:

( (x - 4)2 / 25 ) + ( (y + 2)2 / 25 ) = 1

Hvordan opstiller jeg så vektorfunktionen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Den skal sikkert skrives på formen

(x(t) ; y(t)) = (a ; b) + r·(cos(t) ; sin(t)) , t ∈ [0;2π]

Aflæs koordinaterne for cirklens centrum (a;b) og cirklens radius r.


Svar #2
31. januar 2012 af elissa92

Så svaret er:

(x(t) ; y(t)) = [ 25 + 4 cos(t) ; 25 - 2 sin(t) ] ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, du har jo byttet rundt på cirklens radius og dens centrum.


Svar #4
31. januar 2012 af elissa92

Så der skal stå

(x(t) ; y(t)) = [ 4 + 25 cos(t) ; -2 + 25 sin(t) ] ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, du skal først beregne cirklens radius og så indsætte værdien for radius. Du opererer med r2 .


Skriv et svar til: Keglesnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.