Matematik

Hjælp

31. januar 2012 af A2400 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, alle,

Er der nogen, der kan løse denne ligning til mig og komme med en tydelig forklaring? på forhånd tak

 

1/x+2/3-1/6=2


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2012 af nielsenHTX

1/x+2/3-1/6=2   ⇔  udregner 2/3 -1/6

1/x+1/2=2   ⇔   lægger ½ til på begge sider

1/x=2,5    ⇔ ganger med x

1=2,5x   ⇔  divider med 2,5

1/2,5=x eller x=2/5

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

# 1 er ikke korrekt

1/x + 2/3 - 1/6 = 2  ........................  gang med 6x (fællesnævneren)


6 + 4x - x = 12x


9x = 6


x = 2/3


Svar #3
01. februar 2012 af A2400 (Slettet)

mange tak, men jeg savner stadig en tydlig forklaring på, hvordan man kommer frem til det. Altås, jeg vil have en bedre forklaring med ord, hvis det er muligt


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Den står der jo - lige ovenover . . .


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2012 af nielsenHTX

#1 og #2 hov ja fejlen er her </o:p>

"1/x+1/2=2 lægger ½ til på begge sider" der skulle selvfølgelig trækkes fra.

takker Krabasken

# 3 der stå jo udførligt hvordan det kan gøres i #1 det bliver så i stedet

1/x+1/2=2 ⇔ trækker ½ til på begge sider

1/x=1,5 ⇔ ganger med x

1=1,5x ⇔ divider med 1,5

1/1,5=x eller x=2/3 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

# 5

- Øh - hvordan trækker man ½ til ?

;-)


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.