Matematik

diff

31. januar 2012 af bokaj123 - Niveau: A-niveau

Hej

har diff ligningen:

y´+3y=20

som går gennem p(1,4)

som har løsningen

y=e-A(x) ∫b(x)•eA(x) dx+c•e-A(x)

a(x)=3   -> A(x)=3x

b(x)=20

y=e-3x • ((20*e3x )/3) •e3x +c•e3x

hvor

f(1)=4

insætter punktet

y=e--3 • ((20*e3 )/3) •e3 +c•e-3    -> c=73.6

er det rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er ingen grund til at starte en ny tråd med den samme opgave. Fortsæt diskussionen i den oprindelige tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1142862&goto=1143252#1143252 , hvor du også har fået svar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2012 af mathon

                     y = Ce-3x + (20/3)      gennem (1,4)

                     4 = Ce-3·1 + (20/3)

                     4 = Ce-3 + (20/3)

                     (12/3) - (20/3) = Ce-3

                     -(8/3) = Ce-3

                     C = -(8/3)e3
hvoraf
                     y = -(8/3)e3·e-3x + (20/3)  ≈  -53,5614·e-3x + (20/3)

 

                    

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

I den oprindelige tråd (se link i #1) skulle løsningen gå gennem (4,1) .

Nu har du så fået begge løsningerne for begge muligheder.


Skriv et svar til: diff

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.