Matematik

Bestemmelse af siderne i en trekant med vinkel C på 142,0 grader!

01. februar 2012 af denniskarl (Slettet)

Hey guys!

Har virkelig brug for hjælp til denne opgave!

Skal bestemme lBCl og lCHl, når der i en trekant ABC har vinkel C med 142,0 grader, lACl = 10,9.

Der oplyses desuden af længden af højden lBHl er 5,8.

(Trekanten ABC er en ''ikke retvinklede trekant'', som i kan regne ud med C som 142,0 grader + H har en vinkel på 90 grader der danner en retvinklede trekant sammen med B og C.

Håber i kan hjælpe!

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2012 af Whut (Slettet)

Har du mulighed for at uploade et billede af din figur, så det bliver meget lettere at overskue din opgaveformulering?


Svar #2
01. februar 2012 af denniskarl (Slettet)

Værsgo


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2012 af Whut (Slettet)

Filen er ikke vedhæftet...


Svar #4
01. februar 2012 af denniskarl (Slettet)

http://zeroup.dk/Vis/trekanter_retvinklet_trekant49.jpg


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. februar 2012 af Whut (Slettet)

Tak.

trekanter_retvinklet_trekant49.jpg

∠CCBH = 180 - 142 = 58º

tan(CCBH) = |BH|/|CH|       .. find |CH|

sin(B) = |CH|/|BC|              .. find |BC|    , hvor ∠B = 180 - (58 + 90) = 32º

    eller   |BC|2 = |BH|2+ |CH|2          .. Pythagoras' læresætning.

Hjalp det?


Svar #6
01. februar 2012 af denniskarl (Slettet)

Hvordan finder jeg CH?

og hvad mener du med vinkel C = 58º når den allerede har en vinkel?

tak.


Svar #7
01. februar 2012 af denniskarl (Slettet)

Kan du ikke sætte det i en trekant? det vil blive utroligt nemmere at forstå det på


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. februar 2012 af Whut (Slettet)

Jeg har nævnt nogle formler, du skal bruge til at regne ud med, og det er den ubekendte værdi, du skal finde. Der er to vinkler imellem trekanterne, som du kan se på tegningen.

Vinkel C = 142º gælder for mellem AC og CB,

mens vinkel Vinkel C = 58º gælder for mellem CB og CH.


Svar #9
01. februar 2012 af denniskarl (Slettet)

HVordan skal jeg finde CH?

 


Svar #10
01. februar 2012 af denniskarl (Slettet)

Når på den måde :)

tak! har fattet det :)

 


Svar #11
01. februar 2012 af denniskarl (Slettet)

Hvordan finder jeg så AB og Vinkel A?


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Når CH er bestemt, kender man hele siden AH, og vinkel A følger så af

tan(A) = |BH| / |AH| ,

og AB følger af Pythagoras:

|AB|2 = |AH|2 + |BH|2

 


Svar #13
01. februar 2012 af denniskarl (Slettet)

jeg har fået CH til 5,8?

så hele AH er 16,7?

 


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Vinkel C i trekant CBH er ikke 58º , men 180º - 142º = 38º .

 

#13

Det resultat for CH er ikke korrekt. Jeg finder

|CH| = 5,8 / tan(38º) = 7,42366

Dermed er hele

|AH| = |AC| + |CH| = 18,32366


Skriv et svar til: Bestemmelse af siderne i en trekant med vinkel C på 142,0 grader!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.