Matematik

Hjælp!

01. februar 2012 af HejMarie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg sidder med en opgave som egentlig synes simpel, men som giver mig problemer:

I en trekant ABC er  /AB/ = x,  /BC/ = x/3  og /AC/ =  3x/4

a) Bestem  ?A .
b) Bestem x, når arealet af trekanten er 13.

Nogle der kan hjælpe?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2012 af SuneChr

Cos relationen giver os

(1/3·x) =  x2 + (3/4·x)2 - 2·x·3/4·x·cos A

Da alle siderne er sat i relation til hinanden, kan der vælges et vilkårligt x for at finde A. Sæt f.eks. x = 12 og beregn A.

Trekantens areal:          Brug formlen          13  =  ½·x·3/4·x·sin A    og find herved x og dermed siderne i trekanten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2012 af PeterValberg

se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:trekant_ABC.pdf

Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.