Matematik

Ligninger

01. februar 2012 af Mie0730 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hejsa :)) 
Kunne godt bruge noget hjælp i matematik med ligninger.. 

x - (5-2x+3) = -2


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2012 af PeterValberg

x - (5 - 2x + 3) = -2         hæv parentesen, husk det er en minusparentes
x - 5 + 2x - 3 = -2           saml x'erne på venstre side og de "almindelige" tal på højre side
x + 2x = -2 + 5 + 3         reducér
3x = 6                             forkort begge sider med 3
x = 2                               facit

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
01. februar 2012 af Mie0730 (Slettet)

Mange tak :)


Svar #3
01. februar 2012 af Mie0730 (Slettet)

Hvad med denne her? 

3+2x+(3x-4)=2x+12-(x-7)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.