Matematik

Opgave: Bestem f'(x).

01. februar 2012 af Fanniii (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til denne opgave.

En funktion er givet ved f(x) = ln(x) - 5x2

Bestem f'(x).

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2012 af mathon

    
                   ...hvad er dit bud?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2012 af mathon

                       (ln(x)) ' = ?

                       (5x2) ' = ?

 


Svar #3
01. februar 2012 af Fanniii (Slettet)

Altså jeg ved at ln(x) = 1/x).

Og at x2 = 2x.

Men kan ikke se hvad jeg skal gøre med 5-tallet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2012 af NejTilSvampe

(k*f(x))' = k*f'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2012 af mathon


                       (5x2) ' = 5 · (x2) ' =

             


Svar #6
01. februar 2012 af Fanniii (Slettet)

5*2x?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. februar 2012 af NejTilSvampe

#6  -  si.


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. februar 2012 af aatgsue (Slettet)

Ooh har lavet den opgave før.
- Lavede den i sidste uge -.-

 

Brugte Maple til det.

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. februar 2012 af NejTilSvampe

#8 - haha, det tager 1000 gange længere tid at åbne op for maple end det gør at løse den opgave i hovedet :p


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. februar 2012 af aatgsue (Slettet)

#9


Havde også engang problemer med at starte det -.- Men det ordnede sig med tiden. Og maple kan alt. :D


Skriv et svar til: Opgave: Bestem f'(x).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.