Kemi

En syrers pH ud fra to

01. februar 2012 af denis123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har to saltsyre, hvor den ene har pH 4 og den anden pH 6.

Disse to saltsyre blandes sammen, og der blandes lige store rumfang af disse.

 

Hvordan kan jeg finde pH for denne opløsning, ud fra disse to pH'er?

 

Jeg har prøvet at få pH 4 og pH 6 i [H3O+].

Og derefter ligge de to pH'er i [H3O+] sammen, og omregne summen af disse om til pH.

 

Og fået pH'en til at være 3,995

 

er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2012 af Fingerpin (Slettet)

 pH = -log[H3O+] ⇔ [H3O+] = 10-pH

pH = 4: [H3O+] = 10-4 M

pH = 6: [H3O+] = 10-6 M

Som du rigtigt skriver skal du tage summen men også tage hensyn til at de to rumfang blandes sammen. Dvs. rumfanget i dette tilfælde vil blive dobbelt så stort:

[H3O+] = (10-4 M + 10-6 M)/2 = 5,1*10-5M

pH = -log[10-5] = 4,3

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2012 af Anxyous (Slettet)

#1:

Det er mig nu en gåde, hvordan du får pH = -log[10-5] til 4,3.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2012 af Fingerpin (Slettet)

Ja det kan jeg godt forstå! :D

pH = -log[5,1*10-5] = 4,3


Svar #4
07. februar 2012 af denis123 (Slettet)

mane tak


Skriv et svar til: En syrers pH ud fra to

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.