Matematik

Parameterkurver

01. februar 2012 af elissa92

Håber virkelig, jeg kan få hjælp.

I et koordinatsystem er linjen m givet ved parameterfremstillingen

x = 3t

y = -1 - 1/2t

Afgør ved beregning om linjen m er ortogonal på linjen n, som har følgende parameterfremstilling

x = 7 - t

y = -70 - 6t

Kan ikke helt huske, hvordan jeg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Undersøg først, om linierne skærer hinanden. Hvis liniernes retningsvektorer er ortogonale, er linierne selv ortogonale på hinanden, hvis de også skærer hinanden.


Svar #2
01. februar 2012 af elissa92

Men hvordan finder jeg ud af, om linjernes retningsvektorer er ortogonale? Hvilken formel skal jeg bruge?


Svar #3
01. februar 2012 af elissa92

Nårh, jeg har fundet ud af det :)

Tak


Skriv et svar til: Parameterkurver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.