Matematik

Parameterkurver

01. februar 2012 af elissa92

Håber virkelig, jeg kan få hjælp.

Jeg skal beregne koordinater til skræingpunktet mellem linjen m og n, som er givet ved:

m : x = 3t ; y = -1 - 1/2t      og n: x = 7 - s ; y = -70 - 6s

Jeg har gjort det på følgende måde:

3t = 7s  --> s = -3t +7  og t = t

Så kan jeg ikke komme videre


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du skal jo løse ligningssystemet svarende til   x(linie m) = x(linie n)    og   y(linie m) = y(linie n) , dvs

3t = 7 -s og

-1 -1/2t = -70 -6s

Løs nu det ligningssystem i s og t.


Svar #2
01. februar 2012 af elissa92

Tak :)


Skriv et svar til: Parameterkurver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.