Matematik

Røringspunkt

02. februar 2012 af elissa92

Håber virkelig, jeg kan få lidt hjælp.

En kugle har centrum C(-10,9,-13) og en radius på 12.

Bestem røringspunktets koordinator.

Hvordan er det lige, jeg gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2012 af mathon

   

                      ...hvad tangerer kuglen ?


Svar #2
02. februar 2012 af elissa92

Planen, som har ligningen 2x + y -2z = 51

Jeg tænkte på, skal jeg ikke finde en parameterfremstilling for den linje, der går gennem centrum og som også står vinkelret på planen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2012 af mathon

      som er
                                (x,y,z) = (-10,9,-13) + t·(2,1,-2)


                                       x = -10 + 2t
                                       y = 9 + t
                                       z = -13 - 2t

hvoraf skæringspunktet

                                      2·(-10 + 2t) + (9 + t) -2·(-13 - 2t) = 51

                                      9t + 15 = 51

                                       t = 4

                                       R = (-2,13,-21)

 


Svar #4
02. februar 2012 af elissa92

Og dette indsætter jeg i paramterfremstillingen, og dermed får jeg P(-2,13,-21). Korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2012 af mathon

    Ja!


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. februar 2012 af mathon

kontrolberegning
                            CR = [-2,13,-21] - [-10,9,-13] = [8,4,-8]

                            |CR| = (82+42+(-8)2)0,5 = 12 = r


Svar #7
02. februar 2012 af elissa92

Tusind tak :)

Jeg har faktisk også et problem med en opgave, der omhandler at finde et punkt i en plan. Jeg har uploadet filen - det er lidt hurtigere..

Er det muligt, jeg kan få lidt hjælp til den?


Svar #8
02. februar 2012 af elissa92

Det er denne fil

Vedhæftet fil:Hjæælp.pdf

Skriv et svar til: Røringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.