Matematik

Opgave 2

02. februar 2012 af jesperthenerd (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x)=3sin(1/2x)-1

a. Beregn perioden
b. Beregn en ligning for tangenten i punktet (0,f(0))
c. Beregn et af de punkter på grafen for f, hvori tangenten har hældningskoefficienten 0,5.
d. Tegn grafen og tangenterne.

Nogen der kan hjælpe ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2012 af nielsenHTX

a)

har du fået lavet for dig

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1143901

b)

brug tangentligningen

start med at finde f '(x)

bestem så f '(0) og f(0)

og indsæt i ft(x)=f '(x0)(x-x0)+f(x0)    (tangentligningen)

c)

løs f '(x)=0,5 og gør det samme som i b)

d) brug jeres CAS/tegne program


Svar #2
02. februar 2012 af jesperthenerd (Slettet)

Tak :)

 


Skriv et svar til: Opgave 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.